Καλωσήρθες επισκέπτη! Εγγραφή ή Εισαγωγή.

Ποια ωφέλιμα μέταλλα περιέχει το φυσικό μεταλλικό νερό;

Δημοσιεύθηκε στις 11 Νοέμβριος 2016

Τα φυσικά μεταλλικά νερά παρέχουν πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως νάτριο-κάλιο, οι οποίοι αποτελούν τους πιο σημαντικούς ηλεκτρολύτες  και συμβάλλουν στο ισοζύγιο των υγρών του οργανισμού ,καθως και στη σύσπαστη των μυών. Αντίστοιχη λειτουργία επιτελεί και το χλώριο.

Ένα από τα σημαντικότερα μέταλλα είναι το  ασβέστιο, δεδομένου ότι αποτελεί βασικό δομικό συστατικό των οστών και των δοντιών. Παράλληλα, συμμετέχει στη λειτουργία των μυών και στη μετάδοση των σημάτων μεταξύ των νεύρων.

Το μαγνήσιο, συμβάλλει στην καλή λειτουργία των μυών και των νεύρων, ενώ μαζί με το ασβέστιο εγγυόνται τη σωστή λειτουργία της καρδιάς. Το δικαρβονικό οξύ διατηρεί την οξύτητα  του πεπτικού συστήματος και διευκολύνει την πέψη, ενώ  τα θειικά ιόντα είναι συστατικά των κυτταρικών μεμβρανών και διαφόρων ενζύμων του οργανισμού μας.

Ο σίδηρος, που βρίσκεται κυρίως σε νερά που διέρχονται από πετρώματα πλούσια σε άλατα σιδήρου, είναι  συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων, υπεύθυνων για τη μεταφορά του οξυγόνου στους ιστούς. Τέλος, το διοξείδιο του πυριτίου ενισχύει την ελαστικότητα των αρτηριακών τοιχωμάτων.