Καλωσήρθες επισκέπτη! Εγγραφή ή Εισαγωγή.

Ποιά είναι η μέτρια κατανάλωση κρασιού;

Δημοσιεύθηκε στις 26 Δεκέμβριος 2017
Ποιά είναι η μέτρια κατανάλωση κρασιού;

Η ¨μέτρια¨ κατανάλωση κρασιού λέγεται ότι είναι καλή για την υγεία.

Αλλά ποιά είναι η ¨μέτρια¨ κατανάλωση κρασιού; Πόσο κρασί μπορείτε να πιείτε σε μία φορά, πριν τα οφέλη για την υγεία μετατραπούν σε κινδύνους, που εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, όπως το  βάρος, την ηλικία του ατόμου, το φύλο, τη διάπλαση του σώματος και τη γενική κατάσταση της υγείας, καθώς και κατά πόσον αυτό καταναλώνεται μαζί με το φαγητό ή με άδειο στομάχι.

Οι γυναίκες απορροφούν το αλκοόλ πιο γρήγορα από ό, τι οι άνδρες, λόγω της χαμηλότερης περιεκτικότητας νερού στο σώμα τους και τα διαφορετικά επίπεδα των ενζύμων στο στομάχι. Ως εκ τούτου, η μέτρια κατανάλωση κρασιού θα είναι μικρότερη για τις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Σύμφωνα με τις Dietary Guidelines for Americans 2010, που δημοσιεύθηκαν από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ, ¨Αν γίνεται κατανάλωση οινοπνεύματος, θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο - έως ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά την ημέρα για τους άντρες¨.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στο Ηνωμένο Βασίλειο, συστήνει ότι οι άνδρες δεν πρέπει να πίνουν συστηματικά περισσότερο από 3-4 μερίδες αλκοόλ την ημέρα. Οι γυναίκες δεν πρέπει να πίνουν συστηματικά περισσότερο από 2-3 μερίδες την ημέρα. Μία μερίδα ισούται με 10ml ή 8 γρ καθαρής αλκοόλης. Ένα 250ml (μεγάλο) ποτήρι 12% κόκκινο κρασί  αντιστοιχεί σε περίπου 3 μερίδες αλκοόλ. Ένα 175ml (μέτριο) ποτήρι αντιστοιχεί σε 2 μερίδες.

Όλα τα οφέλη για την υγεία που συνδέονται με την κατανάλωση κρασιού που αναφέρονται παρακάτω ισχύουν μόνο για την μέτρια κατανάλωση!

Πηγή: e-Cardio.gr